Tour de Ø-hop

Alrø
Areal: 7,5 km2 - Der køres via en dæmning til Alrø Øen har været beboet siden stenalderen. Den danske forfatter Morten Korch har boet og arbejdet på Alrø i perioder. Han lod sig inspirere af omgivelserne på øen og gårde som Bakkegården og Møllegården kan genfindes i hans forfatterskab. Besøg Alrø Kirke, Café Alrø eller Alrø Traktørsted.
Barsø
Areal: 2,5 km2 - Sejltid: 15 minutter. Barsø byder på et bakkelandskab med mange stengærder og levende hegn. Langs øens smalle krogede veje, der alle er grusbelagte, vokser brombær, vildtvoksende stikkelsbær og vilde hyben. Besøg Orangeriet med billedsamling og tekst om øen gennem tiderne.
Endelave
Areal: 13 km2 - Sejltid: 65 minutter Endelave - øen med de vilde kaniner - byder velkommen med den gamle landsby med gadekær, bondegårde og fiskerhuse. Oplev den uberørte natur på Øvre - 300 tønder land, der er fredet. Besøg Endelave Lægeurtehave samt Endelave Museum og oplev øens historie og Agdas forlis i 1944.
Fanø
Areal: 56 km2 - Sejltid: 12 minutter Fanø ligger i Nationalpark Vadehavet, der er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste. Fanø er Vesterhavet, brede sandstrande og store naturoplevelser. Øen byder på mange gallerier og et kunstmuseum. Besøg også de kulturhistoriske byer, Nordby og Sønderho med de flotte 200 år gamle stråtækte skipperhuse.
Fejø
Areal: 16 km2 - Sejltid: 15 minutter Fejø er æblets ø, der har 200 solskinstimer mere end landsgennemsnittet og optimale vækstbetingelser for frugttræer. Nyd flere hundredetusinder frugttræer, når de blomstrer og senere med masser af frugt. Besøg Fejø kirke og den restaurerede Fejø Mølle med butik samt Fejø museum.
Hjarnø
Areal: 3,5 km2 - Sejltid: 5 minutter Hjarnø har det højeste punkt 7 meter over havet. Størstedelen af øen er opdyrket, dog findes mod nord en lille skov og langs kysten strandenge. I det sydøstlige hjørne ligger et fredet areal med 10 skibssætninger fra vikingetiden. Besøg også Hjarnø Kirke med pyramidespir.
Kalvø
Areal: 0,17 km2 - Der køres via en dæmning til Kalvø I bunden af Genner Bugt ligger Kalvø, der er en ualmindelig kønt beliggende lille ø. Værftsanlægget forsvandt efter nedlæggelsen i 1870 og i dag fortælles den spændende søfartshistorie på det lille museum på stedet.
Livø
Areal: 3,3 km2 - Sejltid: 20 minutter Livø med flade strandenge, tørre overdrev, stejle skrænter og eventyrlig egeskov er statsejet. Liv Tap med adgangsforbud er sælreservat - nyd det flotte syn på afstand. Besøg Avlsgården, der producerer korn og kød i topkvalitet. Nyd produkterne hos Kjøgemester & Oldfrue. Øen er bilfri, og hunde må ikke medtages.
Læsø
Areal: 119 km2 - Sejltid: 90 minutter Udforsk Læsøs storslåede natur med strand, klithede og de langstrakte strandenge med syd. Smag på øens råvarer - salt, jomfruhummere, kantareller - eller find dem selv. Og mærk historiens vingesus under et af de tunge tangtage, som har placeret Læsø på verdenskortet.
Mandø
Areal: 7,6 km2 - Kørsel ad Låningsvej: 45 minutter Mandø ligger i Nationalpark Vadehavet, der er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste. Mandø består af lave marskenge med havdiger hele vejen rundt om øen. Besøg museet, møllen, kirken og redningsstationen. Traktorture til østers- og sælbanker.
Samsø
Areal: 114 km2 - Sejltid: 75 minutter Samsø er et uforstyrret åndehul med en smuk og varieret natur. Der er brede børnevenlige strande, og andre med gode fiskemuligheder. I vejboderne på øen kan du købe fantastiske grøntsager, som du også kan sætte tænderne i på en af de mange gode restauranter.
Tunø
Areal: 3,5 km2 - Sejltid: 55 minutter Tunø er bilfri og store dele af øen med den afvekslende og særprægede natur er fredet. På de øvrige arealer dyrkes porrer og grøntsager. Mange solskinstimer begunstiger plante- og dyrelivet. Besøg Tunø Kirke med det specielle tårn (både kirke- og fyrtårn). Stenhuset og Tunø Museum.
Ærø
Areal: 88 km2 - Sejltid: 70 minutter Ærø er en kuperet ø. Landskabet brydes af vindmøller samt solfangeranlæg. Besøg Marstal - øens største by med maritim historie, Ærøskøbing - eventyrbyen med 350 år gamle huse og brostensbelagte gader samt Skjoldnæs Fyr, Søby Borgbanke og Voderup Klint.
Aarø
Areal: 5,7 km2 - Sejltid: 8 minutter Aarø er en flad ø, og det højeste punkt over havet er kun seks meter. Store dele af øen er beskyttet med diger. Aarø har et værdifuldt plante- og dyreliv samt Aarø Kalv Vildtreservat. Besøg Aarø kirke, Brummers Gård med bulladen, Årø Vingaard, naturlegepladsen og Parkgolf.
Back to Top